Onze Motivatie Waarom wij doen, wat we doen

Onze maatschappij is steeds meer aan het verharden.
Zij verhardt bijvoorbeeld in de manier waarop wij met elkaar om gaan, de manier waarop wij voor elkaar zorgen maar vooral ook verhardt zij op een gewelddadige manier.

Geweld in Nederland neemt steeds meer toe. De manier waarop geweld plaats vindt lijkt meer gewelddadig dan ooit. Vroeger werd er met de vuisten geslagen en met de benen geschopt. Nu wordt er steeds vaker gegrepen naar wapens. Denk hierbij aan messen en vuurwapens. Maar ook steeds vaker wordt er geweld toegepast in groepsverband. Denk hierbij aan pesten. Kortom: geweld is op dit moment een dagelijks voorkomende nachtmerrie voor veel Nederlanders.

Weet u wat u moet doen als iemand u probeert te slaan of te schoppen? Weet u wat u moet doen als u wordt aangevallen met een mes? Weet u wat u moet doen als u plotseling bedreigd wordt op de werkvloer? Wat doet u als u, of uw dierbaren worden aangevallen?

Wij zien de toenemende agressie als een groot maatschappelijk probleem. Door mensen weerbaar te maken willen wij een weerwoord hebben tegen deze verruwing en agressie. Het is daarom onze toekomstvisie dat wij dit probleem zo breed mogelijk aanpakken met op maat gemaakte cursussen en workshops voor iedereen. Daarnaast blijven wij ons inzetten voor de Stichting Resilient Care Taking die zich bezig houdt met alle aan geweld gerelateerde thema’s.

Het is belangrijker je eigen stijl te creëren dan een bestaand stijl of systeem te kopiëren