Erika Terpstra Hoofdinstructeur RSD

About me

Als jonge, onzekere vrouw zette Erika in 2005 haar eerste stappen op de mat. Erika had geen enkele (vecht)sport achtergrond, toch traint ze sindsdien vol passie en enthousiasme bij Fred.

Begin 2007 was Erika, als kersvers afgestudeerde hulpverlener, een vreemde eend in de bijt in de wereld van agressie en geweld. Haar opleiding pedagogiek en haar sociale achtergrond zorgde er langzaam maar zeker voor dat Fred met zijn RSD methode een zachtere insteek kreeg: niet alleen vechten om jezelf en een ander te fysiek te verdedigen, maar ook vechten om jezelf mentaal te beschermen. Door de inbreng van Erika kwamen twee werelden samen; zowel het fysieke als het mentale aspect binnen de zelfverdediging kwamen steeds meer op een lijn te liggen. Daardoor is het RSD geen doel op zich, maar een middel geworden om weerbaar te worden.


Erika’s passie is hulpverlening. Haar missie is om met name kinderen en vrouwen te leren om weerbaar te zijn. Dit doet ze door vooral jeugdgroepen en damesgroepen les te geven. Daarnaast geeft ze samen met Fred fysieke counseling waarbij individuen, veelal met (symptomen van) PTSS gecoacht worden.

Erika heeft in de loop der jaren verschillende instructeur diploma’s behaald. Zo is zij intern opgeleid tot KAPAP instructeur, heeft zij haar Israëlische IKA A en B instructeur diploma’s en is zij hoofdinstructeur RSD.

Durf anders te zijn!