Fred Witkamp Rust in vrede, Coach.

About me

Vanuit zijn talloze ervaringen met geweld werkt Fred iedere dag met passie aan het bestrijden van geweld. Omdat hij door zijn werk iedere dag met geweld te maken heeft gehad is deze passie sinds 1978 sterk gegroeid. Fred wil jong en oud, man en vrouw sterk en weerbaar maken.

Fred is vanaf zijn 17e jaar 10 jaar lang militair sportinstructeur geweest. Zoals hij altijd zegt: “Ik ben door het leger opgevoed.” Deze opvoeding is vandaag de dag nog steeds heel duidelijk merkbaar en zichtbaar. Zijn voorkomen is nog steeds als dat van een militair en zijn manier van lesgeven ook. Fred is echter ondanks zijn militaire achtergrond een opvallend empathisch en warm mens.

Fred heeft weliswaar geen opleiding tot hulpverlener genoten, toch is hij een hulpverlener in hart en nieren. Hij weet vanuit eigen ervaringen wat geweld met een mens kan doen. Daarom wil hij geweldsslachtoffers helpen om hun leven op orde te krijgen en rust te hervinden in hun leven.

Fred heeft in de loop der jaren een breed scala aan diploma’s en titels behaald. Hij is o.a. gediplomeerd (privé)beveiliger, zwemonderwijzer en militair sportinstructeur. Fred is Hoofdinstructeur, Israëlische Master Instructeur en hij heeft deze diploma’s ook daadwerkelijk in Israël behaald. Echter, de titel waar zijn studenten hem het grootste respect mee kunnen betuigen is de titel ‘coach’. Dat is namelijk hoe Fred zichzelf ziet. Als een coach; iemand die een ander wat kan leren, niet alleen op het gebied van zelfverdediging en weerbaarheid maar ook als mens.

Krachtige drie-eenheid;

Mentale uitstraling, Fysieke conditie, Gecontroleerde zelfverdediging!