Onze werkwijze Fysieke Counseling

Wij zijn begaan met mensen die PTSS hebben, dit komt doordat Fred zelf ook PTSS heeft. Wij hebben er samen mee leren leven. De reguliere hulpverlening sloot niet bij Fred zijn behoefte aan; namelijk begrepen worden, of op z’n minst zich begrepen voelen. Wij hebben er samen jarenlang over gedaan voordat Fred het gevoel had niet meer te verdrinken in zijn PTSS. We deden eigenlijk niet veel anders dan heel veel koffie drinken en heel veel praten. Het praten was in het begin ontzettend moeilijk, maar naarmate de tijd verstreek bleek dat dit juist voor Fred de beste methode zou zijn.

Langzaam maar zeker kwamen er ‘zomaar’ mensen op ons pad. Mensen die ook PTSS hadden. Mensen waarbij de reguliere hulpverlening niet meer voldoende was of waarbij deze mensen als ‘uitbehandeld’ werden verklaard.

Wij vangen deze mensen wekelijks een aantal uren op en helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Het uitgangspunt is om binnen 8 tot 15 weken het heft over het leven weer in eigen handen te nemen. Concrete stappen maken. Niet achterover leunen, niet alleen praten maar vooral ook veel doen. Dat is het uitgangspunt van fysieke counseling bij ons.

Wat er wordt besproken en wat er wordt aangepakt ligt aan de hulpvrager. Niets is van tevoren bepaald, er is geen standaard vastgelegd traject. Wij werken per persoon anders. Er wordt op verschillende behoeften ingespeeld en aan verschillende doelen gewerkt. Ook al is de noemer namelijk ‘PTSS’ en komen de symptomen overeen, ieder persoon is anders en heeft andere behoeften.

Naast de gesprekken (counseling) wordt er tevens fysiek getraind. Vandaar de naam ‘fysieke counseling’. Er wordt naast de gesprekken te allen tijde deelgenomen aan de RSD trainingen. Want, zo zijn wij van mening, de fysieke en mentale gesteldheid horen op een lijn te liggen. Als het een uit evenwicht is dan is het ander dat ook. Dezen moeten door de unieke combinatie van training en gesprekken weer in evenwicht komen. Vanuit dit evenwicht komen denken, gevoel en handelen overeen waardoor de hulpvrager weer het zelfvertrouwen en eigenwaarde hervindt.

Het is belangrijk om te weten dat Fred vanuit ervaringsdeskundigheid werkt. Dat betekent dat hij coacht vanuit eigen ervaringen, kennis en inzicht en niet vanuit kennis opgedaan door een studie.

Aanmelden?

Interesse in fysieke counseling? Meld je nu aan!