Steven Blijd Hoofdinstructeur RSD

About me

Steven heeft vanaf zijn 12e jaar vechtsporten beoefend en hij is dagelijks intensief bezig met sport. Ondanks zijn verschijning en achtergrond heeft Steven een zachtaardig karakter. Hij is altijd een persoon geweest die het geweld uit de weg ging of juist probeerde te sussen indien de gemoederen hoog opliepen.

Steven werkt sinds 2003 bij een deurwaarderskantoor, waar hij op regelmatige basis direct of indirect te maken heeft met agressie en geweld. Hij wordt daarbij in het bijzonder getroffen door de impact van wat agressie en geweld met een persoon doet die er mee te maken heeft gehad.

Toen Steven in 2012 in contact kwam met ZIW en de manier waarop zij zelfverdediging benaderen, realiseerde hij zich dat hij hier op de juiste plek was om onderwezen te worden in het fysieke maar vooral ook het mentale aspect van zelfverdediging.


Daarom heeft Steven de interne instructeurscursussen gevolgd en is hij sinds 2014 hoofdinstructeur RSD.

Zoveel jaren later blijft de vernieuwing en aanpassingsmogelijkheid van het RSD aan de dagelijkse geweldssituaties zijn passie hiervoor onverminderd groeien. Steven zijn hart ligt bij het lesgeven aan geüniformeerde beroepen en hulpverleners. Tevens is Steven in het bezit van het certificaat Basic Knife Fight Instructor WKFS onder Frans Stroeven.

Drie-eenheid

Mentale uitstraling | Fysieke conditie | Gecontroleerde zelfverdediging